По-перше, мої враження від статті "взагалі":
1) У статті про
зимові спальники з суто зимового я побачив лише температури (про них нижче). Усе інше відноситься до будь-яких спальників. І це при тому, що у багатоденних зимових походах експлуатація спальників має проблеми, які не зустрічаються з весни по осінь.
2) Спочатку пишеться, що "Зимові спальники розраховані на використання при температурах до -30 ° С", але найтепліший спальник, що згадується має "екстремальний режим до -30 -35 ° С". Спальник, що можна використовувати при деякій температурі Т, та спальник, що має "температуру екстрім" ту саму Т – це два різні спальники, в залежності від властивостей організму конкретної людини їх вага може відрізнятись вдвічі. Температура "екстрім" – її взагалі можна ігнорувати, це температура "став інвалідом, але не вмер". Але у статті вона використовується як синонім нормальної температури експлуатації. А якщо хто-небудь з читачів в це повірить?!!
А тепер дрібниці (порівняно з попереднім):
Цитата:
Зимові спальники розраховані на використання при температурах до -30 ° С. Вони можуть бути пухові або з синтетичним наповнювачем. Вага такого типу спальників коливається в приблизних межах від 0.5 кг і більше.
Зимовий спальник 0.5 кг? Я навіть не знаю, як це прокоментувати.
Цитата:
Функцією наповнювача є створювати повітряний прошарок, який буде гріти і не давати цьому прошарку циркулювати і відводити тепло.
Як ви собі уявляєте прошарок, що циркулює? У будь-якому разі, основною функцією наповнювача є запобігання конвекції повітря. Спальник не гріє, а лише допомагає зберігати тепло користувача. Гріє печінка.
Цитата:
кращим вважається показник 800.
Хотілося б почути аргументацію чому пух 900 гірший за 800.
Цитата:
В похідних умовах висушити пуховий спальник буде дуже і дуже не просто.
Угу, а синтетичний нібито просто.