Начать новую тему Ответить на тему
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 23.10.2019 14:37 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Всім привіт, друзі. У велотемі не надто давно, але маю кілька питань до Вас, можливо, трохи нубських, але мені потрібна допомога людей із досвідом.

Така ситуація: Нещодавно випала можливість придбати свій перший шосер, не знаю, що з ним сталося до мене, але продавався вел за адекватну ціну, тому вирішив купити. Але всієї комплектації на велі нема, тому я вирішив зайнятися цим питання і доукомплектувати його. Справа ось в чому: вел без заднього перемикача, пітуха, і переднього перемикача передач. Ще троси паремикання тупо порізані. Трохи погугливши, я дізнався, що на цьому велі стоїть трансмісія Shmano Sora R3000. В цій лінійці є два види задніх перемикачів із довгою лапкою RD-R3000-GS, і короткою - RD-R3000-SS, коли дивися фотки в інтернетах, то там наче довший стоїть, не знаю який поставити. Як я розумію передній перемикач має бути 3х9, але на офф сайті теж є два види: FD-R3030-F та FD-R3030-B, схиляюся до того, що потрібно брати перший. Якщо треба інфа про касету, то ось вона: Sunrace 9-speed 12 x 25 cassette (12/13/14/15/17/19/21/23/25). Ще таке питання, чи можна продумати щось із тросіками, чи допоможе повний демонтаж дуалів, і знаття обмотки, щоб прокласти заново трос? Можливо є якісь перехідники, чи щось такого типу? Дякую всім за увагу. Буду вдячний за Допомогу. Додаю фотки.


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 132.29 КБ | Просмотров: 322 ]
2.jpg
2.jpg [ 150.2 КБ | Просмотров: 322 ]
3.jpg
3.jpg [ 82.42 КБ | Просмотров: 322 ]
4.jpg
4.jpg [ 146.01 КБ | Просмотров: 322 ]

Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 23.10.2019 19:55 
Аватара пользователя

Сообщения: 3264
Изображения: 1
Город: Lviv
Пол: Муж
Зарегистрирован:11.11.2008
spaider писал(а):
Трохи погугливши, я дізнався, що на цьому велі стоїть трансмісія Shmano Sora R3000. В цій лінійці є два види задніх перемикачів із довгою лапкою RD-R3000-GS, і короткою - RD-R3000-SS, коли дивися фотки в інтернетах, то там наче довший стоїть, не знаю який поставити.

В тебе три зірки спереду, тож з довгою.
spaider писал(а):
Як я розумію передній перемикач має бути 3х9, але на офф сайті теж є два види: FD-R3030-F та FD-R3030-B, схиляюся до того, що потрібно брати перший.

FD-R3030-B, тобто на хомут
spaider писал(а):
Ще таке питання, чи можна продумати щось із тросіками, чи допоможе повний демонтаж дуалів, і знаття обмотки, щоб прокласти заново трос?

якщо є така потреба - це все можна зробити, в твоєму випадку просто нові троси вставити.

_________________
Куплю втулки, вынос, мелочь


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 23.10.2019 22:35 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Цитата:
FD-R3030-B, тобто на хомут


А чим воно відрізняється від F-ки? В офф декатлоні, наче як F-ка стоїть


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 05:37 
Аватара пользователя

Сообщения: 3264
Изображения: 1
Город: Lviv
Пол: Муж
Зарегистрирован:11.11.2008
spaider писал(а):
А чим воно відрізняється від F-ки?

F-ка монтується до "вушка" на рамі. В тебе ніби його немає.

_________________
Куплю втулки, вынос, мелочь


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 11:15 
Аватара пользователя

Сообщения: 700
Изображения: 100
Город: Харьков
Пол: Муж
Возраст: 33
Зарегистрирован:26.09.2009
spaider писал(а):
вел без заднього перемикача, пітуха...


Если что петух можно поискать здесь, имхо там наибольшее их разнообразие по Украине, и редкие есть.

_________________
- походник
- комьютер


отчеты


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 17:15 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Loredan писал(а):
spaider писал(а):
вел без заднього перемикача, пітуха...


Если что петух можно поискать здесь, имхо там наибольшее их разнообразие по Украине, и редкие есть.


Дякую, я його вже на аліку знайшов, а тут немає


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 17:19 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Rost писал(а):
spaider писал(а):
А чим воно відрізняється від F-ки?

F-ка монтується до "вушка" на рамі. В тебе ніби його немає.


А можна фотку ось цього вушка? Просто цікаво, що це таке.

В мене рама от так виглядає, тому краще треба на хомуті, так? Вибачте за нубські питання)


Вложения:
5.jpg
5.jpg [ 198.82 КБ | Просмотров: 222 ]

Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 17:24 
Аватара пользователя

Сообщения: 3264
Изображения: 1
Город: Lviv
Пол: Муж
Зарегистрирован:11.11.2008
spaider писал(а):
А можна фотку ось цього вушка?

Изображение

Изображение

ось вище воно червоне прикручене, часто буває приварене/припаяне:

Изображение

Изображение

spaider писал(а):
В мене рама от так виглядає, тому краще треба на хомуті, так?

інакше і не вдасться, головне поміряй діаметр труби, щоб знати який хомут. Існують 28.6, 31.8, 34.9

_________________
Куплю втулки, вынос, мелочь


Последний раз редактировалось Rost 24.10.2019 17:58, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 17:58 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Rost писал(а):
spaider писал(а):
А можна фотку ось цього вушка?

Изображение

Изображение

ось тут воно червоне прикручене, часто буває приварене

Изображение

spaider писал(а):
В мене рама от так виглядає, тому краще треба на хомуті, так?

інакше і не вдасться, головне поміряй діаметр труби, щоб знати який хомут. Існують 28.6, 31.8, 34.9


Ок, дякую. Допоміг. Ще таке питання всюди де шукаю, то задній переклюк є 3х9, а от передній всюди 2х9 - це я погано шукаю, чи так має бути?


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 24.10.2019 18:05 
Аватара пользователя

Сообщения: 3264
Изображения: 1
Город: Lviv
Пол: Муж
Зарегистрирован:11.11.2008
spaider писал(а):
а от передній всюди 2х9 - це я погано шукаю, чи так має бути?

шосейні є і на три зірки. Ось:
https://www.spacycles.co.uk/m2b0s106p36 ... Front-Mech

_________________
Куплю втулки, вынос, мелочь


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 25.10.2019 00:07 

Сообщения: 6
Город: Ivano-Frankivsk
Пол: Муж
Возраст: 25
Зарегистрирован:23.10.2019
Rost писал(а):
spaider писал(а):
а от передній всюди 2х9 - це я погано шукаю, чи так має бути?

шосейні є і на три зірки. Ось:
https://www.spacycles.co.uk/m2b0s106p36 ... Front-Mech


Ок, зрозумів. Можливо таке, що дуали одні, а інші компоненти трансмісії на голову вище за них, чи таке робити - моветон?

Ще питання по тросах: їх якось потрібно особливо вибирати, як дізнатися які потрібні?. Якісь є параметри?


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P  
 
 Заголовок сообщения: Re: Triban 520 проблема з перемикачем
СообщениеДобавлено: 25.10.2019 06:40 
Аватара пользователя

Сообщения: 3264
Изображения: 1
Город: Lviv
Пол: Муж
Зарегистрирован:11.11.2008
spaider писал(а):
Можливо таке, що дуали одні, а інші компоненти трансмісії на голову вище за них, чи таке робити - моветон?

таке можливо, тільки вони мусять бути компатибільні між собою, тобто пасувати до себе. Кількість передач дуала має співпадати з касетою. Ну і уважно все перевірити, бо була якась серія Tiagra, в якій не все пасувало до інших серій.


spaider писал(а):
їх якось потрібно особливо вибирати, як дізнатися які потрібні?. Якісь є параметри?

на шосер потрібні гальмівні троси з спец головкою:
Изображение
так і шукати: для шосейника. Вони часто продаються с різними головками на кінцях:
Изображение

для передач такі самі, як і на інших типах велосипедів:
Изображение

по якості шукати звісно нержавійки.

_________________
Куплю втулки, вынос, мелочь


Вернуться к началу
shoppage  personalpage P Персональный альбом  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
  © Mishael 2003-2016
forum MAP
Мобильный вид

[ Time : 0.256s | 27 Queries | GZIP : On | Load : 3.12 ]
Reputation System ©'