| велосипед Scott |

Начать новую тему Ответить на тему На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, Bce  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 08.06.2020 15:59 

Роман Михайлюк
а нащо вам зірка на 50 ззаду?

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 16:10 

Роман Михайлюк писал(а):
Хоча диво дивнє, як нещасна зірочка 10 чи 9 задирають ціну касети 9-50 в 3 рази в порівнянні з аналогічною по конструктиву 11-50) це до того, що через рік-два технологія виробництва може впасти в ціні і це вже не буде ціновою пародією на хай-енд.

Справа не стільки в технології, скільки в маркетингу та необхідності/ бажанні відбити/ заробити на новинці та новому барабані.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 16:14 

Изображения: 4
Я почему-то скептически отношусь к сковородкам типа 9-50.
Вот есть у меня втулка с люфтящим барабаном, визуально видно как кассета шевелится... моя система с маленькой кассетой мне этот люфт прощает и все прекрасно работает. Сомневаюсь что кассета 9-50 мне такое простит ).
Я это к чему, мне кажется огромной сковородки в паре с башенным краном в виде переключателя по идее должны быть повышенные требования к жесткости конструкции, качеству материалов, точности установки... слепить из говна и палок нормальную систему не выйдет, от сюда и цена.

Это все теория... возможно я в чем-то ошибаюсь )

shoppage  personalpage P Персональный альбом  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 17:51 

Аякс писал(а):
Роман Михайлюк
а нащо вам зірка на 50 ззаду?

Тому що це дає шанс не обірвати собі ноги на апхілах, коли спереду буде сінгл 36

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 17:58 

Сингл 36х9-50... Чи справді потрібен аж такий діапазон? І якщо потрібен, то чи справді є сенс в 1х?
Дабл 46/30 + 11-36 мені видається простішим, надійнішим і, не виключено, що і легшим.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:02 

Maxkr писал(а):
Я почему-то скептически отношусь к сковородкам типа 9-50.
Вот есть у меня втулка с люфтящим барабаном, визуально видно как кассета шевелится... моя система с маленькой кассетой мне этот люфт прощает и все прекрасно работает. Сомневаюсь что кассета 9-50 мне такое простит ).
Я это к чему, мне кажется огромной сковородки в паре с башенным краном в виде переключателя по идее должны быть повышенные требования к жесткости конструкции, качеству материалов, точности установки... слепить из говна и палок нормальную систему не выйдет, от сюда и цена.

Это все теория... возможно я в чем-то ошибаюсь )

Може бути. Я для того топік і створив, щоб почути практичні відгуки від тих, в кого таке щастя вже є. Можу сказати, що люфтячий барабан - не є гуть в любих роскладах, можна б\в втулку в гарному стані знайти незадорого плюс сотка за перебір колеса... до речі, колись в мене таке було - то не пригадую, щоб люфт барабана сильно впливав на точність. Переключалось в усьому діапазоні (там було 11-42 10 шв.) В будь-якому варіанті люфти, проколоті колеса, розтягнуті ланці, тріснуті рами, гнуті ротори - це сумно, але не можна ідею перекреслити можливістю поломок. (Тим більше трійник спереду може так ланц закрутити, що гонка на цьому і завершиться)...

А то їздити нам на "Україні" наших дідусів)

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:03 

Роман Михайлюк писал(а):
Тому що це дає шанс не обірвати собі ноги на апхілах, коли спереду буде сінгл 36

теоретично ви будете їхати повільніше. ніж йти пішки.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:07 

d.lus писал(а):
Сингл 36х9-50... Чи справді потрібен аж такий діапазон? І якщо потрібен, то чи справді є сенс в 1х?
Дабл 46/30 + 11-36 мені видається простішим, надійнішим і, не виключено, що і легшим.

Для шосе - можливо й краще. Але на 30 я в горах не вигребу... а як легшим, якщо в даблі добавляється перекидка, переклюк, дроти і зірка 46 (прощай кліренс) ... а касета "пательня" 9-50 важить 339 грам

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:11 

Аякс писал(а):
Роман Михайлюк писал(а):

теоретично ви будете їхати повільніше. ніж йти пішки.

Насправді в реальних горах я справді вгору часто йду ногами, бо рюкзак з апаратурою 13-15 кг (я фотограф) Але не завжди. І пішки, перевірено- довше. Вилітаєш вгору на динаміці, і під самим верхом доганяєшся нижними передачами, отут низи і потрібні. Та вони там і по рівному потрібні, в грязюці всякій...

Так що ніт, сковорода 46 спереду відпадає)

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:20 

Роман Михайлюк писал(а):
Для шосе - можливо й краще. Але на 30 я в горах не вигребу...

А на 36, значить, вигребете?

Знову повертаємось до математики:
36/50 = 0,72
30/36 = 0,83
30/40 = 0,75

Роман Михайлюк писал(а):
а як легшим, якщо в даблі добавляється перекидка, переклюк, дроти і зірка 46 (прощай кліренс) ... а касета "пательня" 9-50 важить 339 грам

І як часто доведеться міняти касету 9-50 вагою 339г?
Для порівняння: 11х ХТЯ 11-40 (на карбоновому павуку, з титановими та алюмінієвими зірками) важить 326г з локрінгом.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:21 

Чтоб залететь в гору "на динамике"- это гора метров 100 по длине подъема? Потому как динамика там сильно быстро заканчивается, сколько бы вы перед подъемом ни вкрутили. И у вас "гора" - это сколько в %? Просто интересно.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:33 

d.lus писал(а):
Роман Михайлюк писал(а):
Для шосе - можливо й краще. Але на 30 я в горах не вигребу...

А на 36, значить, вигребете?

Знову повертаємось до математики:
36/50 = 0,72
30/36 = 0,83
30/40 = 0,75

Роман Михайлюк писал(а):
а як легшим, якщо в даблі добавляється перекидка, переклюк, дроти і зірка 46 (прощай кліренс) ... а касета "пательня" 9-50 важить 339 грам

І як часто доведеться міняти касету 9-50 вагою 339г?
Для порівняння: 11х ХТЯ 11-40 (на карбоновому павуку, з титановими та алюмінієвими зірками) важить 326г з локрінгом.

"36/50 = 0,72
30/36 = 0,83
30/40 = 0,75" Не зрозумів, до чого тут цей розрахунок. Зірку 30 мені запропонували в варіанті дабл 30-46. Не хотів би повторюватися, тому просто скажу, що з таким чудом я в КК ще нікого не бачив... хоча ні, збрехав. Я колись в Карпати їздив на "Туристі", там щось подібне було :D

На монозірці 36 є сенс заморочитися, бо мінімізуєш навіску байка. А ліпити на МТБ 30-46... Може, Ви хочете створити тему "Я хочу дабл 30-46 на МТБ"? Там буде доречним обговорення калькулятора) А я всього лиш просив практичних порад по зірках 9-10 і ньюансах переключання... бо схоже, зараз дійдемо до обговорення накатів і викатів)

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:37 

vmail писал(а):
Чтоб залететь в гору "на динамике"- это гора метров 100 по длине подъема? Потому как динамика там сильно быстро заканчивается, сколько бы вы перед подъемом ни вкрутили. И у вас "гора" - это сколько в %? Просто интересно.

Поняття не маю, не беру в гору рулетку. :smile: Кожний раз по різному - які сили, втома, вага рюкзака, стан грунту, хто ж це на метри переводить. Тим більше на градуси. Круто, не круто, так собі, з сипухою чи без - десь так... Десь і кілометр пролетиш, а десь і на метрі завалишся

І динаміка- не тільки інерція, мається на увазі агресивне педалювання, в противагу неквапному вигрібанню на низьких передачах.

Перевага швидкісного під"йому - на швидкості 10-15 км\ч байк легко долає коріння, камені... а коли повзеш 3-4, то корінь блокує колесо і всьо, приїхав.

Последний раз редактировалось Роман Михайлюк 08.06.2020 18:43, всего редактировалось 1 раз.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:41 

Роман Михайлюк писал(а):
схоже, зараз дійдемо до обговорення накатів і викатів)

краже б ми дійшли до обговорення встановлення електромотора. без подколів.

shoppage  personalpage P  

СообщениеДобавлено: 08.06.2020 18:45 

Аякс писал(а):
Роман Михайлюк писал(а):
схоже, зараз дійдемо до обговорення накатів і викатів)

краже б ми дійшли до обговорення встановлення електромотора. без подколів.

В Альпах , під Маттерхорном, наприклад - такі як миші бігають. Завидно, аж капець)) Я б не відмовився , якби хто подарував щось хороше... Виїхав нагору не здохший і летиш вниз... і головне - можеш повторити)

shoppage  personalpage P  

Начать новую тему Ответить на тему На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, Bce  След.